vineri, 31 august 2012

MOUSSE DE AVOCADO SI GAMBERI

Reteta de astazi este una foarte simpla si gustoasa !!!                                                                       
                                                                                                              

ANTIPAST:
MOUSSE DE GAMBERI CU AVOCADO 





                           Buna sa va fie inima dragii mei carcotasi(e).Astazi o sa va arat cat de usor e sa va multumiti si in acelasi timp sa va uluiti musafiri doriti sau nedoriti:) cu o mica si simpla reteta pe care am realizato de multe ori si pot sa spun ca e printe preferatele mele .Sa incepem cu ingredientele:)


INGREDIENTE PENTRU 4 PERSOANE:

4 Avocado
Cozi de gamberi decojite circ.350gr
1/2 catel de usturoi
1 lingurita de mustar dulce
2 lingurite suc de Lime sau Lamaie
2 linguri de ulei extravirgin de masline
sare si piper dupa gust
Cateva frunzulite de busuioc proaspat

MOD DE PREPARARE:

Luati cozile de gamberi spalate care in prealabil au fost decojite si lasatile la fiert intr-o oala timp de 25  minute cu un pic de sare si piper.

PENTRU PASTA DE AVOCADO:

   Fructele de avocado se deschid cu ajutorul uni cutit si se scot cu atentie samburi.
ATENTIE  ...fructele de avocado trebuiesc sa fie coapte pentru a da un gust bun .Dupa ce ati scos samburii de avocado cu ajutorul unei linguri scoateti toata pulpa de avocado pe care o puneti intr-un blender.

       Peste pulpa de avocado puneti cele 2 linguri de ulei extravirgin de masline ,1/2 catel de usturoi,2 lingurite de lime sau suc de lamaie, 1 lingurita de mustar ,un praf de sare ,un praf de piper dupa care dati drumul la blender si amestecati pana obtineti o crema spumoasa.In cazul in care crema e prea densa mai adaugati putin ulei de masline.

Dupa ce ati terminat pasta de avocado adaugati peste cozile de gamberi care au fost fierte si racite in prealabil avand grija sa mestecati cu o paleta de lemn de sus in jos pana cand compozitia se omogenizeaza perfect.
   Compozita rezultata o puneti in cojile de avocado din care ati extras pulpa ornandule cu o felie de lamaie un pic de patrunjel sau cateva frunzulite de busuioc si nu in ultimul rand cu o coada de gamber.

MOUSSE DE GAMBERI CU AVOCADO  se serveste pe cuburi de paine integrala rumenita la cuptor si nu in ultimul rand cu un pahar de vin alb de cea mai buna calitate sau de care aveti.

PRODUSUL FINAL:


 Carcotasul va doreste pofta buna ,iar daca va placut va mai asteapta si data viitoare in bucataria sa.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu