duminică, 29 ianuarie 2012

Pastrav somonizat

Ei dragii mei CARCOTASI(E) SA VA SPUN CE AM GATIT IN SEARA ASTA.












PASTRAV SOMONIZAT LA CUPTOR CU GARNITURA DE CATOFI NATURE



       








 DEFINITIE PASTRAV SOMONIZAT:
  "peste care a fost facut sa aiba gust de somon" este vorba despre pastrav somonizat, o incrucisare intre cele doua specii. Pestele arata ca un pastrav dar are carnea roz, nu duce la gust cu somonul, este mai ieftin ca somonu dar mai scump ca pastravu normal, se gaseste si file deci "se taie bine", orice peste se poate taia in fileuri!




Sincer sa fiu va spun ca in orice reteta pe care o fac pun foarte mult suflet iar daca nu reusec sa i-mi fac invitatii multumiti nu mai dorm trei zile chiar patru :) .
 Dar in seara asta dupa cum spunea si fratele meu o expresie numai de el inteleasa " le-am rupt botul":)).

Dar ca sa nu va las sa explodati de nerabdare in cateva cuvinte va voi deslusi secretele acestei retete atat de bine pastrate de vechile civilzatii timp de mii de ani:)).

INGREDIENTE PENTRU 6 PERSOANE:

FILET DE PASTRAV SOMONIZAT - 6 BUC. CIRCA 150 GR FIECARE
MASLINE - DE PREFERAT CAT MAI MICI CIRC.300 GR
USTUROI- 6 CATEI - UN CATEL PT. FIECARE FILEU
LAMAIE - JUMATATE FELIATA PENTRU ORNAT IAR CEALALTA PT.SOS
CAPERE / CAPPERI"SARATI"- APROXIMATIV 150 GR
CIMBRU-  8 FIRE CIRCA DE LA CARE FOLOSIM DOAR FRUNZELE
CARTOFI- PENTRU GARNITURA-PT.6 PERS. AM FOLOSIT CIRCA 10 CARTOFI
PATRUNJEL TOCAT- PENTRU A FI PRESARAT PESTE GARNITURA DE CARTOFI
ULEI DE MASLINE - CIRCA 150 ml
FOLIE DE ALUMINIU PT. COPT






























MODALITATE DE PREPARARE:

  Se i-a pentru inceput filetul de pastrav si se clateste sub un jet de apa rece dupa care se lasa la scurs iar dupa ce s-a scurs se adauga un pic de sare.


    Separat intr-un vas se stoarce o jumatate de lamaie care se amesteca cu circ 150 ml ulei de masline ,mix folosit pentru a unge filetul de pastrav inainte de a fi bagat in cuptor.
  

   Se intinde pe un fund de lemn folia de aluminiu dupa care se aseaza pe folie filetul de pastrav ce urmeaza a fi ornat cu jumatati de rosii,usturoiul taiat felii, masline,capere/caperi,cimbru dupa care se toarna peste cate o lingura si jumatate din mixul facut cu lamaie si ulei de masline.Ca si exemplu am pus si cateva fotografii.
















 Terminata asezonarea filetului se inveleste bine in folia de aluminu in asa fel incat zeama sa ramana in interior.ATENTIE MARE   SA NU RUPETI SAU SA SPARGETI FOLIA DE ALUMINIUM DEOARECE ZEAMA SE VA SCURGE IAR PESTELE SE VA USCA.






Dupa ce incheiati infolierea filetului ,aveti grija sa-l asezati bine intr-o tava dupa care se baga in cuptorul deja incins la o temperatura de 180 de grade timp de 25- maxim 30 de minute.ATENTIE - este foarte important sa respectati timpul de coacere.




  Pe langa filetul de pastrav putem servi ca si garnitura cartofii nature asezonati cu un pic de patrunjel tocat marunt lamaie si rosii iar daca va ramane ceva din mixul de lamaie si ulei de masline turnati cateva linguri si peste cartofi.AAA si nu uitati de o sticla de vin alb sec pentru a mentine atmosfera :))








Acestea fiind spuse Carcotasul va doreste POFTA BUNA !!!iar daca va placut va mai astept in bucataria mea.



Un comentariu: