sâmbătă, 21 ianuarie 2012

Mousse de somon regal


Mousse de somon regal



       Prima mea reteta pe care am realizato pentru noaptea de revelion si pe care doresc sa o impartasesc cu voi se numeste    '' MOUSSE DE SOMON REGAL'' o reteta foarte simpla cu care va veti uimi invitatii.In urmatoarele randuri voi deslusi secretele atat de bine pastrate ale acestei retete:)).


   Mousse de somon este un aperitiv delicios şi gata în câteva minute, perfect pentru a servi sandwich-uri pe paine neagra la Crăciun sau Anul Nou.

  Această spumă este foarte uşor de pregătit şi necesită câteva ingrediente: somon afumat, ricotta şi smântână proaspătă .Înfrumuseţarea sandwich-urilor de mousse de somon se face cu cu marar si icre lumpfish .

Dificultate:             Portii:
scazuta                 6 pers.

Preparare:
15 min.

                                                                                     
                                                                                      


Modalitate de preparare:

Ingrediente:

Marar                                             Branza de vaci
doar cateva frunzulite                            300 gr

Smantana                                        Sare :                                 
100 ml                                            dupa gust

Piper macinat                              Somon afumat "regal"
dupa gust                                              150 gr

Pentru servire aveti nevoie de:

Marar-cateva frunzulite

Paine neagra -10 felii

icre lumpfish - 2 borcanele mici

PREPARARE:


Pentru a pregăti spuma de somon la început se toaca marunt într-un mixer branza de vaci cu somonul afumat (1). Se spală şi se taie cu un cuţit mărar, apoi adăugaţi-l peste mix (2). În acest moment gama de ansamblu, se condimentează cu sare şi piper, dacă doriţi. Separat se pune smantana care cu ajutorul unui mixer se bate pana devine cremoasa,dupa care se adauga la mix folosind o lingura plata de lemn (3).



Cu o forma metalica folosita la pastele fainoase(le-am folosit in forma de floare) am decupat forme în felii de pâine neagră (4), formele le-am introdus în cuptor pentru a forma o crusta crocantă (5). ungeti formele de paine prajita cu mousse de somon dupa care le ornati cu crengute de mărar şi icre de peşte (6). Pentru a oferi o atingere mai rafinata puteţi pune mousse într-o pungă de patiserie realizand diverse forme!


BON APPETIT! -- The big guy








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu