duminică, 22 ianuarie 2012

CARACATITA

Dragii mei carcotasi.


Avand in vedere ca de cativa ani traiesc pe malul marii Mediterane am decis sa va impartasesc o alta reteta "SECRETA":))Aceasta reteta am realizato de foarte multe ori si chiar cu un mare succes in randul invitatilor mei.


                                                 POLPO CON PATATE (CARACATITA CU CARTOFI)












CARACATITA CU CARTOFI SI SOS DE LAMAIE


INGREDIENTE :


1 BUC CARACATITA CIRCA 500GR "Pescuita din marea mediterana sau daca nu direct din supermarket :)
Cartofi -1kg
O lamaie
Patrunjel - 150 gr
Ulei de masline - 75 ml


Mod de preparare:


       Se ia o caracatita, daca e vie se curata bine si se spala ,iar daca e congelata se decongeleaza si se clateste sub jet de apa rece. Dupa ce caracatita s-a decongelat si in prealabil am spalato bine ,se ia un batator de lemn si incepeti sa o presati bine timp de 10 min pentru a deveni carnea mai moale. Se ia o parte din patrunjel si se toaca marunt dupa care se  pune intr-o oala cu apa la fiert ,la care adaugam si un pic de sare.
  
 Dupa ce  apa da in clocot se ia caracatita si se scufunda usor de 3 ori in apa clocotita pana se ariceste . A treia oara se lasa de tot in apa si asteptam sa fiarba timp de 35 sau 45 min depinde de cat de mare este caracatita si cel mai important in timpul fierberii sa nu introduceti linguri sau obiecte metalice. 

   Dupa 35 sau 45 min de fierbere inchideti focul si o lasati cu capacul pus inca 20 de min fara sa o atingeti. 

 Intr-un alt vas puneti la fiert cartofii curatati si taiati cuburi nu prea mici. Cartofii se lasa la foc atat dor cat sa nu devina prea moi.

Se ia lamaia si se stoarce bine dupa care separat se amesteca cu uleiul de masline pana se omogenizeaza .( ACEST SOS SE FOLOSESTE LA CONDIREA CARACATITEI SI A CARTOFILOR DUPA CE ACESTIA AU FOST PUSI PE PLATOU)



Dupa ce ati lasat inca 20 de min caracatita in apa o scoateti si o asezati pe platou impreuna cu cartofii fierti ,peste care presarati putin patrunjel tocat marunt si nu in ultimul rand sa nu uitati sa turnati peste caracatita sosul de lamaie si ulei de masline. 


Dragii mei CARCOTASI va doresc:


POFTA BUNA!!
   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu